Bojkoti i komunitetit serb: dialog apo tensione?

Drejtori i Institutit Agora Z. Armend Thaqi mori pjesë në Tryezën e Rrumbullakët me temën: “Bojkoti i komunitetit serb: dialog apo tensione?”, të mbajtur në Hotel Sirius, më 24 nëntor 2016. Synimi i kësaj Tyeze ishte të diskutojë gjendjen e krijuar institucionale dhe ndër-etnike pas vendimit të përfaqësuesve të komunitetit serb për bojkotimin e institucioneve qendrore. Në veçanti u diskutua pikëpamja e serbëve të Kosovës në këtë situatë. Panelisët në këtë Tryezë të Rrumbullakët ishin:

  1. Milan Radojević, Zëvendës-Ministër i Punëve të Brendshme
  2. Saša Rasič, ish-Ministër
  3. Nexhmedin Spahiu, analist politik
  4. Avni Mazreku, analist politik
  5. Rifat Marmullaku, ekspert i çështjeve të sigurisë

Organizatori i Tryezës ishte SPRC me mbështetjen dhe bashkëpunimin me Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) në Kosovë.

img_0190 thumbnail_img_0189

Share This:

Instituti Agora në Samitin e Diasporës në Tiranë

Delegacioni i Institutit Agora, i përbërë nga z. Armend Thaqi si dhe z. Shpend Krasniqi, morri pjesë në Samitin e Parë të Diasporës shqiptare, takim i cili ka mbledhur në Tiranë afro 1 mijë përfaqësuesë nga gati 40 shtete të botës.

Ky samit, kishte për qëllim të shërbejë si platformë e takimit të të gjithë përfaqësuesve të diasporës shqiptare, për të kuptuar më mirë se çfarë mund të bëhet më shumë së bashku dhe natyrisht, për të planifikuar më mirë sëbashku, atë që mund të investohet në dije dhe në para për Shqipërinë e gjeneratës tjetër.

Gjatë kësaj ngjarje historike dyditore, pos pritjes së organziuar nga kryeministri Edi Rama, kishte edhe konferenca me tema të ndryshme në lidhje me rolin ekonomik, kulturor, turistik, arsimor dhe sipërmarrës të diasporës në atdhe.

Gjatë këtij samiti u diskutuan edhe shembujt më të mirë në botë të organizimit të diasporës, shembuj të cilësve do ti referohet Republika e Shqipërisë dhe ajo e Kosovës për ta bërë diasporët më të organizuar dhe më të afërt në të ardhmen.

thumbnail_img_1390

Share This:

Siguria dhe Sovraniteti në Shekullin 21,

Drejtori Ekzekutiv i Institutit për Studime Ndërkombëtare AGORA,z. Armend Thaqi morri pjesë në konferencën ndërkombëtare me temë “Siguria dhe Sovraniteti në Shekullin 21,”e cila u mbajt me datat 4-6 Nëntor të  këtij viti në Budapest të Hungarisë. Në këtë konferencë u diskutuan tema të ndryshme që kanë të bëjnë me fushen e sigurisë. Politika e jashtme e bazuar në identitet e vendeve të Evropës Lindore dhe Azisë Qëndrore, strukturimi i identitetit në Kroacinë moderne, shërbimi i shteteve të dështuara si fole e terroristëve, sovraniteti kombëtar në SHBA, qështja e migracionit si sfidë për Evropën, balancimi i privatësisë me sigurinë, roli i armëve bërthamore në sigurinë ndërkombëtare, realiteti i ri në Lindjen e Mesme, ishin disa nga temat të cilat janë prezantuar në konferencë. Gjatë kësaj konference, z.Thaqi bëri takime të shumta me pjesmarrësit nga vende të ndryshme, të ciliët ishin ekspert të fushës së sigurisë dhe përfaqësues të vendeve të ndryshme dhe organizatave të ndryshme ndërkombëtare si dhe përfaqësues të shoqërisë civile.

thumbnail_secsov_poster_1

Share This: