Siguria dhe Sovraniteti në Shekullin 21,

Drejtori Ekzekutiv i Institutit për Studime Ndërkombëtare AGORA,z. Armend Thaqi morri pjesë në konferencën ndërkombëtare me temë “Siguria dhe Sovraniteti në Shekullin 21,”e cila u mbajt me datat 4-6 Nëntor të  këtij viti në Budapest të Hungarisë. Në këtë konferencë u diskutuan tema të ndryshme që kanë të bëjnë me fushen e sigurisë. Politika e jashtme e bazuar në identitet e vendeve të Evropës Lindore dhe Azisë Qëndrore, strukturimi i identitetit në Kroacinë moderne, shërbimi i shteteve të dështuara si fole e terroristëve, sovraniteti kombëtar në SHBA, qështja e migracionit si sfidë për Evropën, balancimi i privatësisë me sigurinë, roli i armëve bërthamore në sigurinë ndërkombëtare, realiteti i ri në Lindjen e Mesme, ishin disa nga temat të cilat janë prezantuar në konferencë. Gjatë kësaj konference, z.Thaqi bëri takime të shumta me pjesmarrësit nga vende të ndryshme, të ciliët ishin ekspert të fushës së sigurisë dhe përfaqësues të vendeve të ndryshme dhe organizatave të ndryshme ndërkombëtare si dhe përfaqësues të shoqërisë civile.

thumbnail_secsov_poster_1

Share This:

One thought on “Siguria dhe Sovraniteti në Shekullin 21,

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *